KONFERENCIJA O GROBLJIMA U OSIJEKU: Pannonian Cemetery Days 14.-15.05.!

Ambicioznim Programom izgradnje objekata infrastrukture groblja provode se opsežni radovi na uređenju i proširenju grobalja u Osijeku, a agilnost komunalnog društva Ukop ogleda se i kroz domaćinstvo naredne stručne konferencije Panonian Cemetery Days, koja će se krajem travnja održati u gradu na Dravi.

Bogat program predviđa niz stručnih predavanja, tri studijske posjete u okolici, obilazak vinskih podruma u Baranji, kao i organiziranu posjetu Somboru s čijom komunalnom tvrtkom Ukop sudjeluje u EU projektima. Program i više pojedinosti bit će dostupni sredinom ožujka a rane prijave uz popust pri kotizaciji možete izvršiti na info@komunal.hr.

U Osijeku se upravo izrađuje dokumentacija za najveći projekt ove godine, a to je gradnja kremacijske peći u prostorima zgrade na Centralnom groblju. Ovim Osijek postaje drugi grad, nakon Zagreba, koji će podići komunalni standard građana vezan za pogrebničke usluge na najviši nivo. Ovu uslugu koristit će ne samo građani Osijeka nego i korisnici u krugu od oko 100 kilometara od Osijeka. Ovim ćemo uz naše današnje usluge pokopa, održavanja groblja, prijevoza i opreme pokojnika, klesarije i cvjećarnice u potpunosti zadovoljiti sve zahtjeve građana u našoj djelatnosti, a vrijednost investicije je oko 2,5 mil. KN, kazao je Hrvoje Ostrički, direktor Ukopa.

Zbog pojačanih upita za novim grobnim mjestima, očekuje se i početak radova na proširenju groblja Retfala a u tijeku je realizacija radova na potpornom zidu groblja Novi Grad u krugu vojarne Vrbik, ukupne vrijednosti 450.000 KN te izgradnja ograđene deponije za privremeno odlaganje otpada u sklopu koje će biti i pres-kontejner, a postavljaju se i metalna i žičana ograda, čime će se u potpunosti dovršiti infrastrukturno uređenje groblja Donji Grad.

Komentiranje nije dozvoljeno.