KOMUNALNE USLUGE SE VRAĆAJU U NORMALU: Ostaju stroge mjere zaštite!

U srijedu je održan drugi po redu webinar na temu aktualne situacije u komunalnom sektoru. Sudionici iz komunalnih tvrtki, JLS i drugih povezanih institucija iz cijele Hrvatske, ali i regije raspravljali su o izazovima s kojima se susreću te su razmijenjena iskustva i međusobne preporuke i savjeti.

Zaključeno je kako se većina komunalnih usluga odvija bez većih smetnji te da je ključno osigurati zaštitu svim zaposlenicima i pridržavati se svih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite. Isto tako, složili su se i kako su Vladine mjere za spas gospodarstva pozitivne te kako će zasigurno olakšati poslovanje svih gospodarskih subjekata.

Ipak, smatraju i da dalje treba raditi na donošenju mjera koje će olakšati financijske pozicije i reprogramiranje postojećih obveza komunalnih društava jer se očekuje znatno smanjenje proračunskih sredstava na lokalnim razinama, a većina komunalnih društava ne može osigurati dostatno financiranje samo od pružanja komunalnih usluga.

Sudionici su također istaknuli kako je potrebno provjeriti s HZZ-om kakva je budućnost potpora za javne radove, budući da ih u ovom dijelu godine koristi velik dio komunalaca. Ključno je i ne zaboraviti, ističu komunalci, kako rješavanje zdravstvene krize ne znači i rješavanje gospodarskih izazova jer je vrlo izgledno kako slijedi teška ekonomska kriza s neizvjesnim posljedicama.

Idući wbinar održat će se u srijedu 29. travnja s početkom u 13.00 sati, a svi zainteresirani trebaju se registrirati na online platformi ZOOM.US. Link za sastanak je: https://us02web.zoom.us/j/81111645468?pwd=T0wzWk1wSDl0a0t0T2p5VXEvb2pUdz09 (Meeting ID: 811 1164 5468, Password: 572249)

Komentiranje nije dozvoljeno.