KAKO JE KOPRIVNICA DOBILA NAJMODERNIJU KOMPOSTANU?: Koprivnička iskustva u dostizanju ciljeva kružnog gospodarstva

Sporo uvođenje novih tehnologija i opreme jedna je od glavnih prepreka pri dostizanju europskih ciljeva u gospodarenju otpadom. Tome u prilog ide i činjenica da je u Hrvatskoj do danas izgrađeno tek nekoliko kompostana, a koje mogu značajno unaprijediti rezultate u gospodarenju otpadom.

Trenutno najmodernija kompostana nalazi se u koprivničkom naselju Herešin, a otvorena je prije nekoliko tjedana. Riječ je o višemilijunskom projektu koji će dodatno doprinijeti ostvarenju ciljeva lokalnih, nacionalnih i europskih strateških planova, povećanju udjela odvojeno prikupljenog otpada, smanjenju količine otpada na odlagalištima te dodatno podići razinu kružnog gospodarstva proizvodnjom visoko kvalitetnog komposta prve klase u kontroliranim uvjetima.

Na konferenciji Otpad 2021 o ovom projektu, izgradnji, financiraju i funkcioniranju kompostane govorit će predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca Nataša Tetec, a navedena iskustva zasigurno će biti korisna i drugim predstavnicima komunalnih tvrtki i JLS.

Komentiranje nije dozvoljeno.