FOND U VPŽ ULOŽIO VIŠE OD 170 MILIJUNA KN: Održan sastanak na temu realizacije kapitalnih projekata

Sastanak na kojem su sudjelovali direktor Fonda Siniša Kukić sa suradnicima, gradonačelnik Ivica Kirin te virovitičko-podravski župan Igor Andrović obuhvatio je sve važne teme iz domene gospodarenja otpadom, zaštite okoliša i energetske obnove. Konkretno, razgovaralo se o sanaciji odlagališta otpada do 2028. godine, sufinanciranju obnovljivih izvora energije solarnih elektrana na javnim zgradama, nabavi spremnika za biootpad, sufinanciranju uređenja kontejnerskih otoka pored zgrada i iskorištavanju geotermalne energije te drugim temama.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić ocijenio je sastanak nastavkom uspješne suradnje s Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom.

„U proteklih 15 godina uložili smo u ovu županiju preko 170 milijuna kuna. Na sastanku smo otvorili dosta tema, oko mnogih smo se složili te ćemo sukladno dogovorenoj dinamici pristupiti njihovoj realizaciji. U ovoj godini Fond priprema nove javne pozive i natječaje te je za očekivati da će Grad Virovitica ali i ostale jedinice lokalne samouprave s ovog područja biti zainteresirane za prijavu na iste“, rekao je direktor Kukić te istaknuo kako je Virovitica uvijek do sada imala spremne, dobro pripremljene projekte.

„Pokazali smo da znamo koristiti EU sredstva za naše projekte, a u tome nam je potrebna financijska i tehnička pomoć. Zato smo se obratili Fondu da nam u tehničkom smislu budu partneri te da se i dalje možemo javljati na natječaje. Imamo prekrasnu prirodu i sačuvan okoliš. Na tome moramo i dalje raditi“, kazao je gradonačelnik Kirin.

Župan Igor Andrović rekao je kako vjeruje da će se sve investicije o kojima je bilo danas govora, od otpada do energetske obnove, moći zajednički provoditi jer proračuni Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije nisu dostatni za sve velike projekte. „Zato nam je pomoć sredstava iz EU i Fonda itekako dobrodošla“, zaključio je župan.

Komentiranje nije dozvoljeno.