DAN PLANETA ZEMLJE: Diljem zemlje provedene akcije čišćenja

Dan planeta Zemlje diljem svijeta obilježava se 22. travnja u više od 150 država svijeta s ciljem uključivanja stanovništva u proces usmjeren prema zaštiti prirodnih resursa našeg planeta, a ove godine na temu “Kraj plastičnom onečišćenju”. Dan je to u kojem se podsjeća na važnost očuvanja okoliša i brige o prirodi.

U više hrvatskih gradova i općina čistio se okoliš u sklopu zajedničke jednodnevne akcije čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka. Radi se o najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, koji je dio globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije raširenom projektu čišćenja. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. I ove godine Park prirode Vransko sudjelovalo je u akciji čišćenja, a cilj je bio okupiti što veći broj lokalnog stanovništva i zajedničkim snagama očistiti divlje odlagalište otpada kod Debelog briga u Dragama, na području Općine Pakoštane.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990., uz značajan angažman resornog ministarstva i udruga za zaštitu okoliša i prirode.

Komentiranje nije dozvoljeno.