ADRIATIC CEMETERY DAYS UZ STROGO PRIDRŽAVANJE EPIDEMIOLOŠKIH MJERA I BOGAT POPRATNI SADRŽAJ: Studijske posjete i upoznavanje istarske kulturne baštine

Manje od tjedan dana ostalo je do ovogodišnje Adriatic Cemetery Days konferencije koja će se održati 19. i 20.11. u Rovinju. U skladu s preporukama Stožera civilne zaštite, ovogodišnji skup održat će se uz ograničen broj ljudi uz naglasak da je pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne važnosti kako bismo mogućnost zaraze sveli na minimum.

Također, boravak u zatvorenom prostoru hotela, svest će se na minimum, a naglasak će biti na boravku na otvorenom u sklopu studijskih posjeta koje smo predvidjeli. Osigurat će se dezinfekcijska sredstva, kako na ulazu, tako i na drugim prikladnim mjestima, uz obvezu korištenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru kako bismo dodatno povećali sigurnost, a preporuča se i fizička distanca od 1,5 metara.

U dva dana, koliko traje konferencija, sudionike očekuje raznolik program koji uključuje plenarna predavanja, panel rasprave, predstavljanje najboljih praksi te studijske posjete. Dodatni stručni i društveni sadržaji naišli su na izvrstan feedback sudionika, stoga su i ove godine organizirane čak četiri studijske posjete grobljima: Rovinj, Umag, Pazin i Motovun. Rovinjski stručni skup će ponuditi zanimljiva predavanja s povijesnim, kulturološkim i antropološkim temama s jedne te primjene prostorno-planskih, arhitektonskih i tehnoloških rješenja u upravljanju grobljima s druge strane.

Važan dio programa odnosi se na projekte obnove kulturne baštine iz EU fondova, odnosno turističku valorizaciju grobljanske baštine. Početak programa je predviđen u četvrtak, 19.11. u 13 h, a završetak je u petak, 20.11. u 15 h. Više informacija je dostupno putem maila: info@komunal.hr.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.