TEHNIX DONIRAO KORONA KABINE BOLNICI U ČAKOVCU: Direktor Đuro Horvat pokazao solidarnost i društvenu odgovornost uz nove inovacije

Međimurska kompanija Tehnix donirala je šest specijalnih korona kabina za potrebe Međimurske županije, Županijske bolnice Čakovec, Doma zdravlja Čakovec te gradova, općina i građana Međimurja. Korona kabina je specijalna mobilna karantena za kontrolu i privremeni izolacijski smještaj zdravih ili osoba sa simptomima zaraznog oboljenja Covidom-10, a opremljena je kuhinjom, kupaonicom te prostorom za spavanje.

Osim donacije, direktor Tehnix-a Đuro Horvat priliku je iskoristio za predstavljanje novih projekata za zaštitu i sprečavanje širenja zaraznih bolesti. Jedan od njih je i specijalno postrojenje za spaljivanje i kremiranje infektivnog medicinskog otpada nazvano Kremator.

Mobilni kremator je dug šest metara, visok dva, a širok metar i pol. Njime se upravlja automatski, a otpad se spaljuje plamenikom u rotacijskoj peći na temperaturi od 800 do 1000 stupnjeva. – Nakon što smo razvili specijalnu kabinu za karantenu, javila se ideja da izradimo i jedinstveni stroj u svijetu, kremator za termičku obradu infektivnog otpada. Borbu s koronom ne možemo završiti ako sav infektivni otpad nismo kremirali. Želimo time pomoći i medicinskoj struci koja se lavovski bori protiv virusa – rekao je Horvat.

Komentiranje nije dozvoljeno.