OSIJEK JE BUDUĆI ZELENI I PAMETNI GRAD: U pripremi su brojni projekti u suradnji s FZOEU

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovali su na radnom sastanku u Gradu Osijeku gdje se razgovaralo o planovima i aktivnostima vezanim za gospodarenje otpadom i energetsku učinkovitost u građevinarstvu. Tom prigodom je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić istaknuo kako Fond i Osijek imaju dugogodišnju suradnju na raznim projektima.

–  U području gospodarenja otpadom, prema rezultatima, vi ste među boljima, ako ne i najbolji veliki grad u Hrvatskoj. Rekao bih da imate viziju da Osijek u budućnosti bude zeleni pametni grad – istaknuo je direktor Kukić. Na sastanku su zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota i njegovi suradnici prezentirali u  kojoj su fazi projekti koje Grad provodi uz financijsku potporu Fonda te su dogovorene daljnje aktivnosti vezane za sanaciju odlagališta Velika Lončarica i Sarvaš.

Energetska učinkovitost je također bila jedna od tema sastanka te se razmatrala provedba projekata za vrtiće i škole kao i dosadašnji brojni projekti obnove više stambenih zgrada. Predstavljeni su i planovi za nove javne pozive koji se će se sufinancirati sredstvima Fonda za zaštitu okoliša, ali i iz fondova Europske unije. – Vizija nam je u najvećoj mogućoj mjeri ostvariti projekte sufinancirane iz Fonda i EU izvora, kako bismo gradska sredstva mogli uložiti u druge razvojne projekte – napomenuo je zamjenik Piližota, a direktor Fonda je pohvalio proaktivnost i ambicije gradske uprave Osijek u pripremi i realizaciji projekata.

Komentiranje nije dozvoljeno.