KOMUNALNA INFRASTRUKTURA RIMA I NAPULJA: Studijska posjeta za komunalce i lokalne čelnike (12.-14.12.2021.)

Nakon Islanda, Nizozemske i Belgije, časopis Komunal nastavlja s organizacijom studijskih posjeta za predstavnike komunalnog sektora Hrvatske, ali i regije. Tako će se od 12. do 14. prosinca održati studijska posjeta Italiji, s posebnim naglaskom na komunalnu infrastrukturu Rima i Napulja.

Sudionike očekuje sadržajan program s prezentacijama lokalnih iskustava i posjetama postrojenjima, s ciljem upoznavanja s funkcioniranjem komunalnog sektora, odnosno sustava zbrinjavanja otpada, vodoopskrbe, odvodnje i javnog prijevoza, kao i upravljanjem povijesnom i kulturnom baštinom te inovativnim smart city rješenjima.

RIM

Rim ili “Vječni grad” riznica je povijesne i kulturne baštine starog kontinenta. Stoljećima je bio središte antičkog svijeta, a njegova povijest seže do 8. stoljeća prije Krista. Danas broji gotovo tri milijuna stanovnika i treći je najnaseljeniji grad u Europskoj uniji. Osim impresivne kulturne, povijesne i urbanističke pozadine, ovaj grad ima i zanimljiva rješenja u području komunalne infrastrukture. Pred gradom su visoki razvojni ciljevi, posebice u sferi otpada, a upravo je to tema na kojoj je novoizabrani gradonačelnik dobio naklonost birača. Tu su i impresivna mreža vodoopskrbe i odvodnje i njeni ostaci još iz doba Antike, javni prijevoz, ali i smart city rješenja.

NAPULJ

Napulj je treći po veličini grad u Italiji i glavni grad pokranije Kampanije. Riječ je o živahnom lučkom gradu s milijun stanovnika, a koji je poznat i kao grad velikih suprotnosti. Iz Napulja potječe najpoznatija talijanska pizza, a središte grada uvršteno je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. U blizini su i atraktivne turističke destinacije – Vezuv, Pompeji i Herkulanej koji privlače brojne turiste iz svih krajeva svijeta. Iako Napulj nosi stigmu zloglasne prošlosti, problema s otpadom i kaotičnim prometom, ovaj grad nudi autentičnu sliku juga Italije, a zbog svoje povijesti i bogate kulturne baštine, neizostavna je stanica u dubljem upoznavanju ove specifične mediteranske države.

ITINERAR

KOTIZACIJA: 

1.490 EUR

Navedena cijena iskazana u EUR obračunava se u KN po važećem tečaju na dan fakturiranja. Na cijenu se dodaje PDV u visini 25%.

Cijena uključuje: Povratni let na relaciji Zagreb-Split-Rim, dva noćenja s doručkom u Rimu (4*), prijevoz vlakom na relaciji Rim-Napulj i Napulj-Rim, transfere na lokacijama, organizaciju sastanaka i stručnih posjeta, ručkove.

Cijena ne uključuje: Večere, smještaj na lokaciji u slučaju zaraze virusom COVID-19, ulaznice za fakultativne posjete turističkim lokacijama.

*Otkazivanje uz povrat punog iznosa kotizacije je moguće najkasnije 14 dana prije konferencije.

Za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite na telefon 01 6329 111 ili mail info@komunal.hr.

PRIJAVNICA (ispunjenu prijavnicu pošaljite na mail info@komunal.hr, nakon čega ćete primiti podatke za uplatu).

Komentiranje nije dozvoljeno.