FOND VATROGASCIMA DONIRAO PNEUMATSKU OPREMU: Pomoć u žurnoj sanaciji opasnih oštećenja

Uslijed jakog potresa koji je 22. ožujka pogodio Grad Zagreb, došlo je do rušenja brojnih građevinskih objekata, posebno u starom dijelu grada i predjelu Markuševca. Kako bi potpomogao lakše i brže uklanjanje razrušenih dijelova, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donirao je Vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba potrebnu građevinsku opremu.

Riječ je o udarnim pneumatskim čekićima i bušilicama uz pomoć kojih će se žurno sanirati najopasnija oštećenja, kako bi se povećala sigurnost građana, građevinskih radnika te ujedno i stabilnost okolnih građevina.

Ovom prilikom Fond je ujedno  iskazao i priznanje zagrebačkim vatrogascima koji su, u situaciji koja je mnoge građane ostavila bez doma, a centar grada bez nekih prepoznatljivih vizura, još jednom pokazali svoju stručnost i ekspeditivnost.

Fond planira poduzeti i druge mjere i programe kojima će pomoći onima kojima je u ovoj situaciji pomoć najpotrebnija. – U konstantnoj smo komunikaciji s nadležnim ministarstvima i kad je riječ o potresu i o pandemiji koronavirusa. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama građanima omogućiti potrebnu pomoć u financijskom smislu te da ćemo uskoro ovu izvanrednu situaciju ponovo zamijeniti svakodnevicom. To naravno znači i pokretanje naših planiranih programa, uz manju odgodu –  zaključio je Siniša Kukić, direktor Fonda.

Komentiranje nije dozvoljeno.